A tanszéken nemzetközileg is elismert kutatómunka folyik a szarvasmarha-, juh- és baromfitenyésztés, valamint a szarvasmarha- és baromfi-termékelőállítás területén. Néhány kiemelt fontosságú téma:
- A TETRA hibridcsalád fajtakínálatának bővítése új tojóhibrid genotípusok kinemesítésére, a versenyképesség javítása csúcstechnológiára alapozott szelekciós módszerek fejlesztésével.
- A tojásösszetétel, a keltethetőség, valamint a kikelő madarak fejlődése és termelése közötti összefüggések in vivo vizsgálata komputer tomográffal tyúk fajban.
- Eltérő tartási rendszerek hatása a tojástermelésre és az étkezési tojás minőségi tulajdonságaira a tojó típusától függően.
- Genetikai és takarmányozási tényezők hatása a pulyka hústermelő képességére.
- A májtermelő képességet és a májminőséget befolyásoló egyes tényezők vizsgálata lúdfajban.
- Funkcionális tulajdonságok javításának lehetőségei a szarvasmarha-tenyésztésben.
- Tejelő hasznosítású lacaune és lacaune F1 genotípusú juhok vizsgálata.
- A küllemi bírálati eredmények és a típus, a termelési, valamint a reprodukciós tulajdonságok összefüggése.
- Magyartarka szelekciós rendszerének korszerűsítését szolgáló kutatások.
- Húshasznú állományok tenyészérték-becslési rendszerének korszerűsítése.
- Naturális E-vitamin, Se-tartalmú funkcionális hústermékek kifejlesztése in vivo technológiával.
- Szelénnel dúsított tej- és tejtermékek előállítása. (Témafelelős: Dr. Holló István)