Élelmiszer- és Mezőgazdasági Termék Minősítő Intézet
Az Intézeten belül szerveződött két Tanszék működése az állattenyésztési és a növénytermesztési ágazatok főbb termékeinek, illetve ezen alapanyagokból előállított élelmiszerek minősítésének elméleti és gyakorlati vonatkozásaira koncentrál. A munkatársak FSz, BSc, MSc és PhD szintű oktatási tevékenysége magában foglalja a termékelőállítás fizikai és kémiai alapjait, a műszeres termékminősítés módszertanát, az állati- és növényi eredetű termékek feldolgozásának kérdéskörét, továbbá az élelmiszertudományi ismereteket. Az intézeti Élelmiszer-, Mezőgazdasági Termék és Takarmány Minősítő Laboratóriumában kémiai- és fizikai vizsgálati módszerek széles köre áll rendelkezésre az ágazati termékláncokban közreműködő szervezetek részéről érkező laboratóriumi szolgáltatási feladatok ellátására.