Élelmiszer-fejlesztési és Bioanalitikai Intézeti Tanszék
A Tanszék élelmiszer-fejlesztési tevékenységi körébe tartozó munka elsődleges célja olyan élelmiszerek és élelmiszer-alapanyagok többirányú fejlesztése, amelyek jellemzően nagy hozzáadott értéket képviselnek. Ezen K + F jellegű tevékenység keretében funkcionális élelmiszereket, esszenciális zsírsavakkal dúsított termékeket, speciális táplálkozási igényű fogyasztóknak ajánlott termékeket fejlesztünk modell szinten, a termék táplálkozásbiológiai értékének leírásával kiegészítve. A bioanalitikai tevékenység körében különböző állati termékek, Weendei analízistől eltérő, kifejezetten biológiai-biokémiai analizisét végezzük. Ezen eredményeket kiegészítjük vér és szövetminták hasonló módszertanú vizsgálatával, többlet információt nyerve mind a termelő állat élettani státuszáról és életminőségéről, mind pedig a termék komplex minőségéről.